HORTENSE de BEAUHARNAIS

DAUGHTER OF AN EMPRESS
QUEEN OF HOLLAND
MOTHER OF AN EMPEROR

dinsdag 24 februari 2015

Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus brengen gezamenlijk een hommage aan Joséphine de Beauharnais.

De keizerin staat dit voorjaar centraal in de Amsterdamse Plantage. In dit samenwerkingsproject gaat de bezoeker mee naar het beroemde tuinpaleis van de keizerin, Château de Malmaison, net buiten Parijs.

Joséphine toverde het om tot een lusthof met een prachtige kunstcollectie en paradijselijke tuinen vol bijzondere bloemen, planten en vogels als zeldzame zwarte zwanen en struisvogels. Het was Napoleons favoriete hideaway en werd vrijwel direct na zijn nederlaag en verbanning een favoriete bestemming van de hoogste Europese adel, zoals de koning van Pruisen en niet in de laatste plaats tsaar Alexander van Rusland. Joséphine hield er haar hof en overleed er te midden van haar geliefde kunst, flora en fauna.

Hoewel de hommage een samenwerkingsverband is, besteden Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus ieder op een eigen manier aandacht aan Joséphine. In de Hermitage Amsterdam toont ‘Alexander, Napoleon & Joséphine. Een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage’ hoe de Europese geschiedenis Napoleon en tsaar Alexander I verbond. Joséphine speelt in deze tentoonstelling een fascinerende rol, eerst als keizerin aan de zijde van Napoleon en later als goede vriendin van Alexander I. Zij legde een enorme kunstcollectie aan van onschatbare waarde, met onder andere Hollandse en Italiaanse meesters. Vele highlights ervan zijn te zien in de Hermitage Amsterdam.

De Hortus Botanicus vertelt met de tentoonstelling ‘Joséphine. Een keizerrijk in een tuin’ over haar andere grote passie: het verzamelen en kweken van bloemen en planten. Joséphines Château de Malmaison was 200 jaar geleden het thuis van haar kunstcollectie, maar ook van haar bijzondere planten- en bloementuinen. Deze prachtige wereld komt weer tot leven in de Hermitage en de Hortus. Een korte looproute van 300 meter verbindt beide tentoonstellingen.
Beide tentoonstellingen gaan open op 28 maart 2015 en bieden een combinatieticket voor 17,50 euro.
BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Schilderij: François Flameng, Feestelijke receptie in het Château de Malmaison in 1802, ca. 1894. Olieverf op doek, 106 x 139 cm.© State Hermitage Museum, St Petersburg

8 opmerkingen:

 1. I must say you had done a tremendous job,I appreciate all your efforts.Thanks alot for your writings......Waiting for a new . please visit:Packers And Movers Bangalore

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best Outfits For Young ladies, Womens and Girls
  We Have Some For You In Your Budget For more…
  Eid Mubarak Pics

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Have Lovely and Beautiful Salwar Suit And Many More…
  We Have Some For You In Your Budget For more…
  Plz visit:- Anarkali dress

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mode

Mode

Mode

Totaal aantal pageviews